Direktlänk till inlägg 9 april 2010

Påskbord.

Av Ulrika Eriksson - 9 april 2010 09:10

I helgen så var det påsk och vi hade det trevligt. Min  yngste son, äldste son och hans flickvän plus min syster och hennes familj var här på påskmiddag. Det blev helt klart ägg, lax, sill, parmaskinka, ostar m,m. Det var som sagt förrätten och till varmrätten så blev det självklart lamm med ungsstekta grönsaker. Tyvärr så gillar min syster och hennes familj inte om när köttet är rosa vilket är lite synd för det är mjukare men trots allt så hade vi det jättetrevligt och maten gick ner hos alla.


Lammstek för mig är när den är stoppad fullt med vitlök, rosmarin, timjan och då menar jag färska örter.

Man putsar bort lite fett från lammet och sedan skär man skåror i köttet och stoppar in vitlöksklyftor med örterna självklart.

Har man en varmluftsugn så är det bästa att köra rotgrönsakerna separat för då får man krispiga grönsaker. Nu har vi inte varmluftsugn så jag la potatis, morötter, palsternacka, lök, vitlök, purjolökk och till sist rödbetor i samma form.  Man kryddar också med lite salt och färskmalen svartpeppar eller vilken krydda man vill ha. Sedan låter man det stå i ugnen.


Däremot så låt lammet gå in i ugnen själv en timme eller två på låg värme t.ex 100 grader. Därefter så lägger man i grönsakerna och höjer värmen till 200 grader i ca 1 1/2 timme eller hur ni vill ha köttet. Ha gärna en stektermometer i lammet. Runt 60 grader så är köttet blodigt och 65 rosa och 70-75 grader så är det genomstekt men ändå mjukt. Till det så  dricker man gärna ett gott och kraftigt rött vin. Det funkar alltid. Annars så drick det ni vill dricka.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Eriksson - 2 mars 2010 17:54

Har inte skrivit på länge men jag skriver när jag hittar på något bra recept.   Idag så blev det Parmaskinka och västenbottenost fylld lövbit.   För två personer.   4 lövbitar 4 skrivor parmaskinka Riven västenbottenost eller någon kr...

Av Ulrika Eriksson - 3 januari 2010 11:17

Jag har inte skrivit något men nu börjar jag skriva här också om mat. Som jag lovade.   På nyår så käkade vi helstekt oxfilé fylld med kräftsjärtar med rödvinssås. Så här gör jag.   Se till att oxfilén är tinad om ni har köpt den fryst. L...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards