Direktlänk till inlägg 3 januari 2010
Jag har inte skrivit något men nu börjar jag skriva här också om mat. Som jag lovade.
På nyår så käkade vi helstekt oxfilé fylld med kräftsjärtar med rödvinssås.
Så här gör jag.
Se till att oxfilén är tinad om ni har köpt den fryst.
Lägg den på en skärbräda och skär längsmed hela filén men inte så att det går igenom. Fyll den sedan med räkor eller kräftsjärtar. Jag gillar kräftstjärtar bättre eftersom de är saltare än räkorna.
Bind sedan ihop den med hushållssnöre. Stek filén i stekpannan först så att den får en yta och salta lite plus peppra den lite och sedan ställ in den i ugnen på 100 grader. Efter en halvtimme så ta fram filén och skär den i skivor. Troligtvis så är den blodig invändigt men jag gillar blodigt. Om man inte gillar blodigt utan vill ha den medium eller well done så ställ in den igen i 30 min så får man den lätt rosa och blodet har stannat och det funkar även om man inte gillar blodigt.
Sedan är det upp till dig vad du vill ha för sås. Jag gillar då rödvinssås. Man kan göra den själv eller köpa. Jag gör allt på en höft så jag ska inte sitta och försöka skriva några mått för rödvinssåsen. Men ska du göra rödvinssås så använd samma vin som du ska dricka för det blir bäst. Man kan välja bulgur, potatis, ris eller en sallad till om man inte vill ha bulgur eller några kolhydrater till. Funkar jättebra.
Så undrar man något så är det bara att fråga.
Lycka till.
I helgen så var det påsk och vi hade det trevligt. Min yngste son, äldste son och hans flickvän plus min syster och hennes familj var här på påskmiddag. Det blev helt klart ägg, lax, sill, parmaskinka, ostar m,m. Det var som sagt förrätten och till ...
Har inte skrivit på länge men jag skriver när jag hittar på något bra recept. Idag så blev det Parmaskinka och västenbottenost fylld lövbit. För två personer. 4 lövbitar 4 skrivor parmaskinka Riven västenbottenost eller någon kr...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|